Het UU Kankercentrum voor Dieren is gespecialiseerd in de behandeling van kanker (tumoren) bij honden en katten. Bij ons werken specialisten en onderzoekers uit verschillende disciplines samen. Daarbij staat het belang en de kwaliteit van leven van onze patiënten centraal.

Veel van onze behandelmogelijkheden zijn uniek in Nederland en ver daarbuiten. Het UU Kankercentrum voor Dieren vervult dan ook een voortrekkersrol op het gebied van oncologie (onderzoek naar en behandeling van kanker).

Begeleiding van dier en eigenaar

Het UU Kankercentrum voor Dieren levert ieder gezelschapsdier met kanker  hoogwaardige zorg. Dit doen we op basis van inhoudelijke deskundigheid en een doordachte logistieke organisatie. Het maken van afspraken in het hele zorgtraject verloopt via één loket. Een goede begeleiding van dier én eigenaar staat bij ons centraal. Kwaliteit en klantvriendelijkheid staan aan de basis van het handelen in de zorg.

Wat doen we?

Kanker is een van de belangrijkste doodsoorzaken bij onze huisdieren. Het UU Kanker Centrum voor Dieren doet onderzoek naar nieuwe behandelmogelijkheden bij deze patiënten. Daardoor kunnen wij de modernste diagnostische methoden en behandelingen aanbieden, in zowel chirurgie, radiotherapie, chemotherapie en andere medische behandelingen. Operaties worden gedaan door de afdeling Chirurgie van de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren.

Gezamenlijk overleg

Wekelijks hebben wij een multidisciplinair overleg. Onze medisch en chirurgisch oncologen, radiologen en pathologen bespreken dan samen iedere patiënt. Zo kunnen we u een optimaal behandelplan voorstellen, dat volledig is toegesneden op uw dier.

Onze medewerkers

Onze dierenartsen zijn gespecialiseerd in chirurgische, medische en radiotherapeutische oncologie. Zij werken samen met radiologen, pathologen en oncologisch georiënteerde onderzoekers.

Direct afspraak maken

U kunt direct online een afspraak maken of bellen naar: (030) 253 94 11.

Bezoek aan de afdeling

Algemene informatie over het maken van afspraken, de voorbereiding van uw bezoek en de gang van zaken bij een consult vindt u op de pagina ‘Een bezoek aan het UU Kankercentrum voor Dieren'.

Lees meer over veelvoorkomende vormen van kanker, onze onderzoeken en behandelwijzen.

Informatie voor dierenartsen

Deze website is in eerste instantie bedoeld voor diereigenaren. Bent u dierenarts? Dan informeren wij u graag verder op de website van de faculteit Diergeneeskunde.

Samenwerking

Het UU Kankercentrum voor Dieren is een samenwerkingsverband tussen de volgende afdelingen en expertises.