Heeft uw huisdier spoedeisende hulp nodig en is uw eigen dierenartsenpraktijk gesloten? Dan kunt u terecht bij de Spoedkliniek Gezelschapsdieren Midden-Nederland. De dierenartsen van de Spoedkliniek verlenen spoedeisende hulp aan gezelschapsdieren in de regio Midden-Nederland. Dierenartsenpraktijken in deze regio kunnen zich aansluiten bij de Spoedkliniek en u buiten hun openingstijden voor spoedeisende hulp verwijzen naar de SGMN.

Wanneer kunt u bij ons terecht?

De Spoedkliniek staat voor u klaar wanneer uw huisdier buiten kantoortijden spoedeisende hulp nodig heeft en uw eigen dierenartsenpraktijk gesloten is, bijvoorbeeld tijdens avond-, nacht- en weekenddiensten en op feestdagen. Tijdens openingstijden van uw eigen praktijk kunt u bij spoedgevallen het beste contact opnemen met uw eigen dierenarts.

Wanneer u twijfelt of een bezoek aan de Spoedkliniek noodzakelijk is, kunt u voor overleg altijd telefonisch contact met ons opnemen.

Met welke dieren kunt u bij ons terecht?

U kunt bij ons terecht met uw:

  • hond
  • kat
  • vogel (inclusief hobbymatig gehouden pluimvee)*
  • klein zoogdier (konijn, knaagdier, fret)*
  • reptiel*
  • amfibie*


* De spoeddiensten voor deze dieren worden verzorgd in samenwerking met de afdeling Vogels en Bijzondere Dieren.

Uitrusting, apparatuur en hulpmiddelen

De Spoedkliniek heeft de beschikking over een eigen wachtkamer, drie polikliniekkamers, een operatiekamer, een hondenopname en een aparte kattenopname met eigen behandelkamer en uitgebreide faciliteiten. Verder beschikken we over digitale röntgenapparatuur en een eigen laboratorium. Hierdoor zijn ook buiten kantooruren de noodzakelijke hulpmiddelen direct beschikbaar.

Bij een bezoek aan de afdeling

Uitgebreide praktische informatie rondom een bezoek aan de Spoedkliniek Gezelschapsdieren Midden-Nederland kunt u nalezen op de pagina met algemene bezoekersinfo.

Dierenartsen, paraveterinairen en coassistenten

Behalve dierenartsen en paraveterinairen werken er bij de Spoedkliniek ook coassistenten (studenten in de praktijkfase van hun opleiding tot dierenarts). Zij worden altijd begeleid door een dierenarts van de Spoedkliniek.