“Google is weer helemaal de vrolijke hond van voorheen”

Mevrouw Van 't Klooster, eigenaresse van hondje Google

Hondje Google, een Maltezer/Shih Tzu-kruising, was pas 6 jaar oud toen hij ineens door zijn poten zakte. Eigenaresse Betty van ’t Klooster liet hem meteen onderzoeken door haar eigen dierenarts, die de symptomen van Google zo ernstig vond dat hij hem met spoed doorverwees naar de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren.

Hernia

Onderzoek in Utrecht wees uit dat Google een acute rughernia had waaraan hij meteen geopereerd zou moeten worden. Diezelfde middag nog lag Google op de operatietafel. Al tijdens de operatie werd duidelijk dat Google een zeer ernstige hernia had opgelopen. Wat de uiteindelijke blijvende schade aan Google’s zenuwstelsel zou zijn, was moeilijk te bepalen maar zeker was dat de revalidatie langdurig zou zijn. De artsen verwachtten dat zijn herstel wel een jaar in beslag zou kunnen nemen.

Twee dagen na de operatie mocht Google al naar huis. Zijn achterhand was nog verlamd en omdat hij ook nog niet zelf kon plassen, moest ook de blaaskatheter blijven zitten. Het belangrijkste was dat hij rustig kon bijkomen van de zware operatie in zijn eigen vertrouwde omgeving. Niet lang daarna mocht de blaaskatheter eruit, maar omdat Google nog steeds moeite had om spontaan te plassen, kwam Google bij Nicole Willems terecht. Zij leerde eigenaresse Betty hoe zij Google kon helpen door zijn blaas leeg te drukken. Google bleef nog een tijd tobben met zijn blaas, maar na een paar maanden kon hij gelukkig weer zelf plassen.  

Fysiotherapie

Vanuit de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren werd Google doorverwezen naar dierenfysiotherapeut Aline Hoving, voor verdere behandeling van zijn nog verlamde achterhand. Naast de behandelingen heeft Aline er ook voor gezorgd dat Google’s eigenaresse een hulpmiddel kreeg waarmee zij Google kan ondersteunen bij het uitlaten.

Google’s eigenaresse is heel gemotiveerd en zorgt ervoor dat Google naast regelmatig fysiotherapie ook wekelijks hydrotherapie krijgt, waarbij hij ondersteund wordt in en door het water. Ook wordt hij behandeld door middel van acupunctuur. Heel langzaam gaat hij dan ook vooruit. Hoewel zijn achterkant nog steeds ondersteund moet worden bij het lopen, staat hij zelfs af en toe uit zichzelf. En hoewel hij nog volop in zijn revalidatie zit, is Google weer helemaal de vrolijke hond van voorheen.