Ervaring Max Verver, OK-planner en paraveterinair op de afdeling Anesthesie van de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren.

“Elke patiënt is bij ons snel aan de beurt”

Max Verver, OK-planner en paraveterinair

Max Verver is planner van de operatiekamers (OK) en paraveterinair op de afdeling Anesthesie van de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren. Zijn collega’s noemen hem ook wel de ‘OK’s eigen hondenfluisteraar’. Max is eigenaar van een langharige dwergteckel, vier katten, twee konijnen (Vlaamse reus), een haan en vier kippen! De tortelduifjes uit de buurt komen ook graag een hapje bij hem eten.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit voor jou?
“Meestal ben ik ’s ochtends om zeven uur al op de afdeling te vinden. Als eerste vul ik alle voorraden aan en zorg ik dat de OK-ploeg direct aan de slag kan. Daarnaast verzorg ik, samen met Ron, hoofd OK, de planning van de patiënten op de operatiekamers. Als een dier onder narcose moet, help ik mee met de voorbereidingen. Een van mijn taken is dan het dier vasthouden. Dat doe ik op zo’n manier dat het zich niet kan verzetten, maar toch zo min mogelijk stress ervaart. Dat is wel zo prettig, ook voor de eigenaar! Als het dier in diepe rust is, gaat het met de anesthesist mee naar de OK. De dieren leggen we na de operatie in de 'recoveryruimte', waar ze rustig kunnen bijkomen van de operatie. Op deze afdeling werken studenten volgens een bepaald rooster. Ik ben hun aanspreekpunt.”

Wat is je grootste drijfveer om dit werk te doen?
“Het contact met de eigenaren van patiënten vind ik erg leuk. Eigenaren weten vaak totaal niet wat hun te wachten staat, ik leg dit graag aan hen uit. Verder probeer ik alle gevallen die onverwachts binnenkomen, nog dezelfde dag in te plannen. Het geeft me een goed gevoel als dit ook daadwerkelijk lukt. Ik vind het sowieso een sport om de boel hier goed draaiende te houden en probeer iedere patiënt snel aan de beurt te laten komen. Ik werk hier al sinds 1977, wat dus wil zeggen dat ik het hier goed naar mijn zin heb! Dat komt ook doordat ik samenwerk met een hechte groep mensen, onder wie collega’s van de balie en de afdeling Radiologie. Dat maakt het ook nog eens gezellig.”

Heb je nog een leuke ervaring om te delen?
“Wat ik wel grappig vind, is dat eigenaren van kleine hondjes meestal schrikken als hun geliefde chihuahua, teckel of shi tzu door mij wordt vastgehouden, zodat ze zich niet kunnen verzetten. Ze ontspannen altijd als ze horen dat ik jarenlang zelf een chihuahua heb gehad en tegenwoordig een dwergteckel heb.”